Κατάλογος. Bonus στην Αγάπη.

Σύλλογος Εκπαιδεύσεως Νεανίδων

Τώρα, μπορείτε κι εσείς να ενισχύσετε το έργο του πρώτου γυναικείου σωματείου που ιδρύθηκε στην Ελλάδα.

Τώρα, μπορείτε κι εσείς να ενισχύσετε το έργο του πρώτου γυναικείου σωματείου που ιδρύθηκε στην Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδεύσεως Νεανίδων ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1872, με αποκλειστικό σκοπό την εκπαίδευση και την απασχόληση απόρων γυναικών.

Τα κεντήματα και τα κιλίμια των εργαστηρίων, έχουν βραβευθεί σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κατά καιρούς κοσμούσαν Ανάκτορα ανά τον κόσμο, Μητροπόλεις, Ναούς καθώς και τη Βουλή των Ελλήνων.

O μεγαλύτερος ευεργέτης του Συλλόγου ήταν ο Ανδρέας Συγγρός και η σύζυγός του Ιφιγένεια, οι οποίοι άφησαν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους για την πραγματοποίηση των σκοπών του Συλλόγου.

Σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδεύσεως Νεανίδων εξακολουθεί τη δημιουργική του λειτουργία με:

• Tο Εργαστήρι και το Πρατήριο Κεντημάτων και Υφαντών συνεχίζοντας και προάγοντας την παράδοση στις τέχνες αυτές. To Eργαστήρι και το πρατήριο στεγάζονται στην Κολοκοτρώνη 3 εντός της στοάς.
• Tα Επιμορφωτικά Τμήματα σε τέχνες και επαγγέλματα όπως κέντημα (λευκό - λευκαδίτικο - παραδοσιακό - μικρασιάτικο κ.α.), υφαντική σε τελάρο και αργαλειό, βαφή νημάτων, κοπτική κή, πλεκτική και κομποδετική, βελονάκι-σαίτα-κοχάκι, χειροποίητο κόσμημα αλλά και εκπαίδευση βρεφοκόμων - παιδοκόμων και φροντιστών ηλικιωμένων. Τα Επιμορφωτικά Τμήματα πραγματοποιούνται στην Κολοκοτρώνη 3, εκτός του Κύκλου της υφαντικής & βαφής νημάτων, που στεγάζεται από το 2007 στο ιστορικό υφαντουργείο της Λεωφ. Αμαλίας.

Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή σε πολλά από αυτά είναι δωρεάν, ενώ σε άλλα υπάρχει μια συμβολική συμμετοχή που καλύπτει μικρό μόνο μέρος του κόστους.

Ενισχύστε κι εσείς το έργο του Συλλόγου Εκπαιδεύσεως Νεανίδων εξαργυρώνοντας πόντους που έχετε συλλέξει από τα Προγράμματα Επιβραβεύσεως της Κάρτας σας και βοηθήστε με αυτόν τον τρόπο τη συνέχιση του κοινωφελούς του έργου.

6.000 Gold Points αντιστοιχούν σε προσφορά 30€

ΚΩΔΙΚΟΣ: 9070
Membership Rewards Πόντοι: 6.000