Κατάλογος. Bonus στην Αγάπη.

Αμυμώνη

Η ΑΜΥΜΩΝΗ είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες...

Η ΑΜΥΜΩΝΗ είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, που ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, από την ανάγκη των γονέων να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους, εφόσον τα ίδια αδυνατούν να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους.
Ο Σύλλογός  απευθύνεται σε γονείς που έχουν παιδιά με προβλήματα όρασης (ολική ή μερική απώλεια της όρασης τους) και πρόσθετες αναπηρίες όπως νοητική υστέρηση, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές και κινητικά προβλήματα.
Η ΑΜΥΜΩΝΗ είναι Ν.Π.Ι.Δ. Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σήμερα συνολικά μέσα από τα προγράμματά μας εκπαιδεύονται και φιλοξενούνται πλέον των 100 ατόμων (ανηλίκων και ενηλίκων) με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες, ενώ από την ίδρυση της Αμυμώνης, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 250 άνθρωποι.

Με την ευθύνη της Διοίκησης του συλλόγου πραγματοποιούνται 4 σημαντικά προγράμματα για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και απασχόληση των πα :

Πρώιμη Παρέμβαση:
Απευθύνεται σε παιδιά από τη γέννηση τους έως την ηλικία των επτά ετών που γεννιούνται με πρόβλημα όρασης και ενδεχομένως αντιμετωπίζουν και επιπλέον δυσκολία. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο σπίτι σε απόλυτη συνεργασία με το οικογενειακό περιβάλλον.

Κέντρο Ημέρας, Ίριδα:
Λειτουργεί καθημερινά, με 35 εκπαιδευόμενους. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, λειτουργούν εργαστήρια παραγωγικά (κηπουρικής, κυλικείου, χειροτεχνίας και ανακύκλωσης χαρτιού), στα οποία εργάζονται ενήλικες τυφλοί με πρόσθετες αναπηρίες.

Ξενώνας, Πολίχνη:
Λειτουργεί από Παρασκευή έως Δευτέρα με εκπαιδευόμενους άνω των 15 ετών. Ο στόχος είναι εκπαιδευτικός για τους εκπαιδευόμενους, αλλά και ανακουφιστικός για τις οικογένειες, εφόσον τα παιδιά μπορούν να μείνουν κάπου με ασφάλεια για λίγες μέρες.

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη»:
Είναι η πρώτη Στέγη που λειτουργεί στη χώρα για ανθρώπους με αυτές τις αναπηρίες. Στεγάζεται σε ακίνητο δωρεάς του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και κατοικούν σε αυτή, επτά ενήλικες τλί με πρόσθετες αναπηρίες.

ΚΩΔΙΚΟΣ: 9074
Membership Rewards Πόντοι: 6.000